Ik ben een denker en een maker die ernaar streeft elke ruimte uniek, intuïtief en eigenzinnig te maken. Ik probeer dan ook altijd kunst op maat te integreren in elk project.  

“Naomy Dentro,  interior ARTchitect”.

Ontwerpen en vormgeven is altijd al mijn tweede natuur geweest. Als kind was er al de behoefte van niets, iets te maken en dit is een rode draad in mijn leven gebleven. Autonome en academische scholing in combinatie met commerciële ervaring maken mij tot een nieuwsgierig, veelzijdig en commercieel ontwerper: Als kunstenaar leg ik onverwachte verbindingen en ontstaan er verfrissende concepten. Als interieurarchitect kan ik dit naar de ruimte vertalen en mijn gezonde commerciële achtergrond maakt dat ik de juiste partijen samen kan brengen om het project te realiseren.

 

Waarom zou u voor mij kiezen?

Ik ontwerp voor u en niet voor mijzelf. Voorop staan uw wensen en grenzen. Mijn manier van werken is het stellen van de juiste vragen en het geven van passend advies zodat u de juiste keuze kunt maken. Want het is en blijft uw omgeving. Ik ben uiteraard wel kritisch want u vraagt mij als deskundige.

Ik heb ervaring, kennis, weet wat er speelt in de markt en op het gebied van wet- en regelgeving. Als het nodig is betrek ik andere deskundigen erbij. Ik kan namelijk niet alles weten maar weet wel welke partijen ik moet benaderen.

Opgeleid als interieurarchitect en kunstenaar leg ik onverwachte verbindingen zodat u altijd een omgeving krijgt die u zelf nooit bedacht zou hebben, die toch heel eigen voelt en klopt wat betreft gebruiksgemak, ruimtelijkheid en wettelijke voorschriften.

 

Hoe ga ik te werk?

Mijn ontwerpproces is opgebouwd uit een aantal fasen. In elke fase wordt de vraagstelling steeds gedetailleerder en komen we samen tot de kern van uw ontwerp. Het begin en einde van elke fase fungeert tevens als moment voor het maken van beslissingen, het vastleggen hiervan en het constant afstemmen van verwachtingen. Zo zorgen we voor een vloeiend traject verloop.

 

kennismakingsgesprek:

Allereerst hebben we een goed gesprek waarin u kunt vertellen wat uw globale wensen zijn en ik kan achterhalen waar de belangrijkste prioriteiten liggen wat betreft leefstijl en gewoonten, werkwijze van uw organisatie, gebruiksgemak, onderhoudswensen, uitstraling en budget.

Maar het belangrijkste is dat er een klik is en wederzijds vertrouwen zodat we elkaar vanaf dit moment kunnen gaan tutoyeren!

 

conceptontwerp:

We hebben nogmaals een gesprek waarin we dieper ingaan op uw wensen of ik neem interviews af met een klankbordgroep bestaande uit verschillende medewerkers van de organisatie. Vervolgens ga ik met de gegeven input aan de slag en maak ik een concept ontwerp. Dit bestaat uit globale indelingsschetsen en referentiebeelden om de juiste stijlelementen te onderzoeken. Ook kan ik de organisatie helpen met het formuleren van een programma van eisen.

 

voorlopig ontwerp:

Nadat we een eerste keuze hebben gemaakt in de indeling en stijl maak ik een voorlopig ontwerp. Dit bestaat uit:

 • een (digitaal) overzichtsplattegrond met een of meerdere indelingsvarianten
 • een moodboard met kleuren, materialen en stijlelementen
 • een globaal overzicht van voorgesteld (vast) meubilair en verlichtingsarmaturen
 • Een globaal lichtplan met de soorten armaturen
 • Eventueel  (schetsmatig) 3D beelden of een korte film om de ruimtelijkheid van het ontwerp te verbeelden
 
definitief ontwerp:

Nadat we dit voorlopig ontwerp besproken hebben maak ik een definitief ontwerp. Dit bestaat uit:

 • een plattegrond met de definitieve indeling, 
 • Een lichtplan met de soorten en typen armaturen
 • een overzicht van de voorgestelde materialen
 • Een overzicht van vloer-wand-en plafondafwerkingen
 • tekeningen van maatwerk meubilair op basis van materialen, hoofdmaten en principedetails
 • Een overzicht met voorgesteld los meubilair met de hiervoor gekozen materialen
 • 3D visualisatie om de ruimtelijkheid en de gekozen sfeer te verbeelden
 • Eventueel een globale raming

Ik ontwerp budget bewust. In een van de eerste gesprekken heb je aangeven wat jouw wensen daaromtrent zijn. Ik fungeer als adviseur en lever alleen diensten, geen goederen. Ik verdien dus niet aan de producten die ik voorstel. Je kunt dus open met mij communiceren welk budget je in gedachten hebt en ik kan aangeven of dit budget realistisch is ten opzichte van de ambitie die je uitspreekt.

 

technisch ontwerp:

Wanneer we deze fases doorlopen hebben en je de plannen uitgevoerd wilt zien dan wordt het uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Het technisch ontwerp bestaat uit:

 • Een plattegrond met maatvoeringen belangrijk voor uitvoering en afstemming 
 • Een elektriciteitsplan en dataplan met alle licht-,stroom- en datapunten 
 • Een gedetailleerd gemaatvoerd vloeren-, wanden- en plafondplan
 • Uitgebreide werktekeningen voor maatwerk
 • Een besteklijst op elementsniveau met een overzicht van de per ruimte gekozen elementen. Van meubilair tot deurgrepen, sleutelplaten en stopcontacten
 • Een kostenoverzicht op basis van gekozen elementen en offertes van leveranciers

Nu kunnen we een prijs uitvragen bij uitvoerende partijen binnen mijn netwerk of door jou zelf gekozen.

Vaak worden de werktekeningen door de uitvoerende partijen gemaakt. Ik controleer deze tekeningen en bespreek deze met je zodat je ten alle tijden weet wat je krijgt.

Tijdens de bouw zie ik er op toe dat het conform de onderling afgestemde afspraken gemaakt wordt zodat je krijgt wat je verwacht. 

 

Wat kost het?

Eigenlijk een open deur: dat hangt ervan af. Welke van bovenstaande fases wil je samen met mij doorlopen? Wil je een projectprijs of advies op basis van uurtarief? Dit spreken we uiteraard van te voren af en leggen dit goed vast.