Ongevraagd advies

Ik ben in het dagelijkse leven van het principe: ”Leven en laten leven” en heb tot-op-het-bot moeite met ongevraagd advies. Als ontvanger, maar vooral als gever. En dat is lastig want in het dagelijkse leven ben ik interieurarchitect. En mijn verdienmodel is voornamelijk gebaseerd op het geven van advies.

In eerste instantie gaat het goed. Ik krijg een vraag, een probleem, een wens. Hier vraag ik op door, krijg de gewenste informatie en ik ga aan de slag.

Ik inventariseer, fantaseer, produceer en presenteer een conceptontwerp.

Een antwoord volledig gebaseerd op de vraagstelling, ingevuld door gebruikmaking van mijn expertise en mijn visie als interieurarchitect.

So far So good. Men vindt het goed, misschien hier en daar wat kleine aanpassingen. ”Maar ja, inderdaad zo gaan we het doen.”

De tijd verstrijkt.

De buurman blijkt het anders gedaan te hebben, die vrouw bij de tandarts zegt dit en de moeder van de vriend van dat meisje dat altijd de hond uitlaat heeft het weer anders aangepakt. De twijfel slaat toe. Er wordt gesneden in het ontwerp. Eerst een klein stukje en gaandeweg staat alles op losse schroeven.

Allemaal door ongevraagd advies. Van mensen die de context niet weten of hele andere criteria hebben. Maar het kwaad is dan al geschied en van nature vind ik het heel lastig om dan op mijn strepen te gaan staan.

Eigenlijk ben ik ik stiekem namelijk best wel jaloers op mensen die rücksichtlos ongevraagd advies kunnen geven. Gewoon op iemand afstappen en zeggen wat ze zouden moeten doen.

Dus ga ik het hier gewoon doen. Bij deze.

Wanneer je op het gebied van kunst, interieurontwerp, stijl of iets dergelijks een vraag, een probleem, een wens hebt kom dan bij mij.

Ik zal er op door vragen en je na stevig inventariseren, fantaseren en produceren een ontwerp presenteren, dat ervoor zorgt dat je nooit meer naar het ongevraagde advies van de de buren, de tandarts en de hond van je tante hoeft te luisteren.

Ik geef namelijk heel goed ongevraagd advies, je hoeft het me alleen maar te vragen.